diumenge, 11 de juliol del 2010

Gran èxit de convocatoria a la manifestació d'ahir 10 de Juliol

Segurament heu vist a les noticies i llegit a la premsa com va transcorre la manifestació d'ahir a Barcelona. Independentment del ball de xifres, 1.100.000 segons Guàrdia Urbana, 1.500.000 segons Omnium, (deixarem de banda als impresentables que diuen que vam ser 56.000, sense comentaris...) l'innegable és que la d'ahir va ser una jornada històrica plena d'emocions, que es va viure amb molt sentiment i en la que vam poder veure des de canalla de pocs mesos fins a avis nonagenaris.  Tots amb una actitud rabiosament cívica i molt reivindicativa que més que clamar en defensa de l'Estatut clamava per la dignitat d'un poble i d'una cultura que massa vegades ha estat trepitjada.
Va ser molt emocionant veure centenars de milers de catalans junts i units cantant  l'himne NACIONAL, Els Segadors i també cridant per demanar la independència d'aquesta, la nostra, terra.

Us deixem unes imatges de la manifestació  si voleu veure més imatges només cal que us adreceu al buscador o directament a Flickr o qualsevol altra xarxa social i busqueu l'etiqueta #SomUnaNació. També us demanaríem que si vau anar a la manifestació i les pengeu a la xarxa les etiquetessiu d'aquesta forma. D'aquesta manera crearem l'arxiu fotogràfic a la xarxa.


També us deixem el discurs de clausura que van llegir l'actriu Txe Arana i l'actor Lluís Soler.
 
Aquesta manifestació és una resposta massiva que aplega diferents entitats de la societat civil, institucions, opcions polítiques, sindicats, etc. Tenim visions diferents sobre l'autogovern i l'Estatut aprovat el setembre del 2005, però ens hem unit davant d'una demanda legítima i compartida: el nostre dret a decidir com a poble.

La retallada d'aquest Tribunal Constitucional a l'Estatut de Catalunya, després que aquest hagi estat avalat per la sobirania del poble català mitjançant referèndum, no és democràticament admissible. És un atac a la sobirania del poble de Catalunya i a la democràcia.

Per això fem una manifestació en defensa dels valors democràtics en què reclamem el respecte a la voluntat del poble expressada en referèndum.

Catalunya, com tota nació, té el dret –inalienable per cap constitució– de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania.

SOM UNA NACIÓ.

NOSALTRES DECIDIM!

Share/Save/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada