divendres, 23 d’abril del 2010

10 raons per participar el 25A

Seguint amb l'estil de la entrada anterior us adjuntem les 10 raons per participar en el referèndum del proper 25 d'abril

1.- Perquè per sobre de tot volem manifestar la nostra voluntat com a societat de tenir veu pròpia en un assumpte tan important i transcendental per a nosaltres com és el fet de poder decidir sobre el nostre destí.

2.- Perquè afavoreix la participació lliure i directa dels homes i dones que fan viva la vila d’ Almacelles, per exercir el dret universal de decidir reconegut per l’Organització de les Nacions Unides.

3.- Perquè la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya és una oportunitat per demostrar al món que la nació catalana està preparada per exercir el dret democràtic a decidir sobre el seu futur.

4.- Perquè la Consulta està organitzada i gestionada des de la mateixa societat civil almacellenca, amb una participació totalment heterogènia des del punt de vista ideològic, social i polític que demostra el civisme, la maduresa democràtica i el compromís del nostre poble.

5.- Per enfortir les xarxes ciutadanes que han de permetre promoure i recolzar en el seu moment el referèndum vinculant sobre la independència.

6.- Perquè la Consulta és perfectament legal i complirà amb un protocol que assegurarà la fiabilitat i seguretat que requereix qualsevol procés democràtic, amb una impecable aplicació de la legalitat.

7.- Per donar veu al veïns i veïnes d’ Almacelles, hagin nascut a Almacelles o fora, a partir dels 16 anys per tal que puguin decidir en quina societat volen fer realitat els seus somnis de futur.

8.- Perquè la Consulta estarà preparada i organitzada sota la mirada d’observadors internacionals que garantiran el seu funcionament i podrà ser homologada amb la resta de consultes realitzades.

9.- Perquè el desenvolupament de la Consulta estableix la possibilitat de votar lliurement sobre la independència a no de la Nació Catalana amb opcions que podem trobar en la resta de consultes i referèndums: “SI”, “NO” i el vot en blanc. Tanmateix es garantirà el vot anticipat.

10.- Perquè aquesta Consulta és també una oportunitat d’obrir a la nostra vila el debat democràtic, seriós i necessari del projecte comú de país que es vol aconseguir, sense pors i obertament.


Share/Save/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada