dijous, 25 de febrer del 2010

Independència i la UE

És possible que ens haguem preguntat que passaria si Catalunya esdevingués independent. Sembla clar que moltes coses canviarien. Ara bé, segons un estudi  d'Antoni Abat, professor de la Universitat de Stanford (California, EEUU), presentat el passat 19 de febrer en el Centre d'Estudis Soberanistes  el futur Estat català no hauria de completar cap feixuc procés d’adhesió, com tampoc no ho hauria de fer la nova Espanya. Davant del buit legal i l’absència de precedents, Abat afirma que “l’excepcionalisme pragmàtic” seria la clau que obriria a la Catalunya independent la porta a quedar-se a la UE, és a dir, que s’hauria de prendre una decisió política, ad hoc. 
Per tant l’amenaça espanyola que si Catalunya fos independent quedaria automàticament fora de la Unió Europea sembla ser només un espantall

Podeu trobar l'informe complert al següent enllaç:

Segons aquest informe el fet d'especificar a les paperetes del referèndums sobre la independència que el futur Estat Català estaria "integrat a la UE" és una oportunitat de lligar Catalunya a la UE. Segons Abat “qualsevol nova normativa catalana” ha de deixar clar que Catalunya “assumeix la supremacia del dret comunitari” i té una “voluntat de mantenir l’estabilitat en les relacions internacionals i el respecte als drets fonamentals”. Hauria d’expressar també la voluntat de respectar la Carta de les Nacions Unides.

Share/Save/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada