dimecres, 24 de març del 2010

10 RAONS PER A LA CONSULTA

Avui us volem presentar una sèrie de raons per les quals pensem que hem de participar a la consulta del proper 25 d’ abril. 
Que en penseu? n'afegirieu alguna més?

1.- Perquè per sobre de tot volem manifestar la nostra voluntat com a societat de tenir veu pròpia en un assumpte tan important i transcendental per a nosaltres com és el fet de poder decidir sobre el nostre destí.


2.- Perquè afavoreix la participació lliure i directa dels homes i dones que fan viva la vila d’ Almacelles, per exercir el dret universal de decidir reconegut per l’Organització de les Nacions Unides.


3.- Perquè la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya és una oportunitat per demostrar al món que la nació catalana està preparada per exercir el dret democràtic a decidir sobre el seu futur.


4.- Perquè la Consulta està organitzada i gestionada des de la mateixa societat civil almacellenca, amb una participació totalment heterogènia des del punt de vista ideològic, social i polític que demostra el civisme, la maduresa democràtica i el compromís del nostre poble.


5.- Per enfortir les xarxes ciutadanes que han de permetre promoure i recolzar en el seu moment el referèndum vinculant sobre la independència.


6.- Perquè la Consulta és perfectament legal i complirà amb un protocol que assegurarà la fiabilitat i seguretat que requereix qualsevol procés democràtic, amb una impecable aplicació de la legalitat.


7.- Per donar veu al veïns i veïnes d’ Almacelles, hagin nascut a Almacelles o fora, a partir dels 16 anys per tal que puguin decidir en quina societat volen fer realitat els seus somnis de futur.


8.- Perquè la Consulta estarà preparada i organitzada sota la mirada d’observadors internacionals que garantiran el seu funcionament i podrà ser homologada amb la resta de consultes realitzades.


9.- Perquè el desenvolupament de la Consulta estableix la possibilitat de votar lliurement sobre la independència a no de la Nació Catalana amb opcions que podem trobar en la resta de consultes i referèndums: “SI”, “NO” i el vot en blanc. Tanmateix es garantirà el vot anticipat.


10.- Perquè aquesta Consulta és també una oportunitat d’obrir a la nostra vila el debat democràtic, seriós i necessari del projecte comú de país que es vol aconseguir, sense pors i obertament.

Share/Save/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada