dijous, 11 de març del 2010

Aprovada la llei de consultes



Ahir es va aprovar la llei que regula la convocatòria de consultes populars per via de referèndum. La llei exigirà, com fins ara, la autorització última del Govern Central i només es circunscriu a les competències municipals i autonòmica.

Què vol dir això exactament? Doncs que en cap cas aquesta llei servirà per convocar un referèndum d'autodeterminació ja que ni municipalment ni autonòmicament en tenim la competència, tot i que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, va assegurar que es tracta d'una norma "ambiciosa" que pretén donar resposta a qualsevol pretensió de realització del principi democràtic del dret a decidir.

La Plataforma pel Dret de Decidir i la de Sobirania i Progrés van instar tots els grups a tirar endavant amb urgència una iniciativa perquè l'Estat transfereixi al govern la competència de permetre convocar referèndums, perquè "el dret a decidir que es desprèn de la llei no quedi desvirtuat immediatament"

Creieu que és just que haguem de demanar permís per preguntar-nos una cosa tan cabdal com cap a ón volem anar? De què serveix fer una consulta prèvia consulta?


Podeu informar-vos més en profunditat buscant per la xarxa, per facilitar-vos una mica la feina us deixem uns enllaços.

La Vanguardia

Avui i AvuiII

Share/Save/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada