dimecres, 24 de març del 2010

I am a Catalan.



“Deixeu-me que us digui una cosa... Jo sóc català. Catalunya és avui una regió d'Espanya, però què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Jo us n'explicaré el per què. Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. Catalunya va tenir les primeres Nacions Unides: al segle XI totes les autoritats de Catalunya es van reunir en una ciutat de França —aleshores Catalunya— per a parlar de pau, al segle XI... Pau al món i contra, contra, contra les guerres, la inhumanitat de les guerres...”

Pau Casals feu ressonar aquestes memorables paraules a la seu de les Nacions Unides el 24 d’octubre de 1971 en motiu de l’estrena de l’Himne de la ONU que ell mateix composà.

Si avui visqués, seria ben segur un voluntari implicat en la Consulta sobre la Independència del nostre país, a la seva ciutat natal : El Vendrell.
Aquest 2010 volem fer renéixer la seva flama, volem recuperar el seu testimoni per a fer de Catalunya la “nació més gran del món”, la més democràtica, social i lliure. Per això votarem el dia 25, per recordar qui som, si algun dia ho vam oblidar.








Share/Save/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada